Huisartsenpraktijk Maasmedics – Maastricht
Huisartsenpraktijk Maasmedics
Roserije 51 6228DH
Maastricht
Spoed toets 1

Medische verklaringen 


Geneesmiddelen mee op reis

Op de website van het CAK vindt u of u een geneeskundige verklaring van ons nodig heeft om uw medicatie mee te mogen nemen.  Lees meer op https://www.maasmedics.nl/geneesmiddelen-mee-op-reis/

 

Overige medische verklaringen

Een medische verklaring is een brief van de arts waarin staat beschreven dat de patiënt beperkingen heeft of ziek is
en om deze redenen speciale voorzieningen nodig heeft of bepaalde dingen niet meer kan. Huisartsen krijgen vaak verzoeken van patiënten om verklaringen in te vullen. Instanties mogen echter niet vragen om (medische) verklaringen door de huisarts in te laten vullen. Conform de richtlijnen van de KNMG geeft een behandelend arts namelijk geen geneeskundige verklaring af over zijn eigen patiënt. Het zogeheten ‘weigeringsbriefje’ kunt u ook hier terugvinden, op de website van KNMG.

Wel kunt u ons vragen een afschrift van uw medisch dossier te maken. Daarin staan de belangrijkste feiten over uw gezondheidstoestand vermeld. Vervolgens kan een arts waarbij u niet onder behandeling staat deze feiten onafhankelijk beoordelen. Ook kunt u bij de instantie die van u een medische verklaring vraagt navragen of een verklaring van uzelf ook voldoende is.

 

Meer weten?


Meer informatie hierover kunt u vinden op:
https://verwijsafspraken.nl/#
– https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm