Onze praktijk
Huisartsenpraktijk Maasmedics
Roserije 51 6228DH
Maastricht
Spoed toets 1

Onze praktijk

Huisartsenpraktijk Maasmedics is gevestigd in de wijk de Heeg in Maastricht. Het vaste team bestaat uit 2 huisartsen, 2 assistenten, 1 basisarts, 2 praktijk-ondersteuners en een praktijkmanager.

Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid nabij de praktijk beschikbaar. De praktijk is gemoderniseerd, volledig gelijkvloers en op de begane grond. U vindt speelgoed voor kinderen in alle ruimtes. Er is een toiletfaciliteit met een baby verschoontafel in de wachtkamer.

 

 

Huisartsen

Er is dagelijks zowel een ochtend- als een middagspreekuur. De spreekuren verlopen volgens afspraak. Om u goed te kunnen helpen is het wenselijk om één (hoofd)gespreksonderwerp per consult aan te houden. Wilt u graag meerdere zaken bespreken, of denkt u meer tijd nodig te hebben? Neem dan telefonisch contact op, dan plannen we een dubbel consult voor u in.

 

Assistenten

Voor korte medische vragen kunt u in de eerste plaats terecht bij onze gediplomeerde assistenten. Zij zijn opgeleid om antwoord te kunnen geven op deze vragen. Mocht de assistent uw vraag niet kunnen beantwoorden, dan wordt deze besproken met de huisarts en krijgt u het antwoord na overleg. Ook uitslagen van uitgevoerde onderzoeken kunt u via de assistent krijgen.

Daarnaast is er een assistentenspreekuur: op afspraak kan de assistent in de behandelkamer onder andere bloedprikken, hechtingen verwijderen, wratjes aanstippen, wonden verzorgen, oren uitspuiten, injecties geven of een hartfilmpje maken.

 

Praktijkondersteuner

In onze praktijk werken twee praktijkondersteuners.

Onze praktijkondersteuner somatiek is Jolanda Engwegen. Jolanda is opgeleid om mensen met diabetes, astma/COPD, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten of een risico daarop te behandelen. Na verwijzing door de huisarts kunt u terecht op haar spreekuur. Vervolgens zult u via een oproepsysteem regelmatig door haar gezien en gecontroleerd worden.

Onze praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg is Britt van Poortvliet. Britt is psychologe. Ze kan u snel en laagdrempelig begeleiden bij uw psychische klachten. Na verwijzing door de huisarts kunt u terecht op haar spreekuur.

Aan de gesprekken met onze praktijkondersteuners zijn voor u geen kosten verbonden. Deze zorg valt binnen de basisverzekering.

 

Huisbezoeken

Als u op uw woonadres zorg nodig heeft maar u kunt door medische redenen niet naar de praktijk komen, dan komen we naar u. Huisbezoeken dienen vóór 10.30 uur telefonisch te worden aangevraagd via de assistente.