Afspraak
Huisartsenpraktijk Maasmedics
Roserije 51 6228DH
Maastricht
Spoed toets 1

Afspraak

Zelftriage

Als u een inschatting wilt maken of u met een klacht naar de dokter moet, kunt u de volgende websites gebruiken:

 

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken via de patiëntenomgeving of telefonisch. De mogelijkheden zijn een afspraak op de praktijk, een telefonische afspraak of een videoconsult. U kunt uw vragen ook via de patiëntenomgeving stellen. Denkt u dat er een visite aan huis nodig is of heeft u een afspraak nodig voor op dezelfde dag? Neem dan altijd telefonisch contact op. Onze assistenten helpen u graag verder.

 

Telefonisch een afspraak maken

U kunt voor het maken van een afspraak bellen naar 043-361 1800. De doktersassistenten helpen u graag verder. Ook kunnen ze u vaak telefonisch al goed van advies voorzien.
U kunt voor het maken van een afspraak bellen van 8.00 – 10.30 uur, 11.00 -12.30 uur en 15.00 – 17.00 uur.

 

Digitaal een afspraak maken 

Via de patiëntenomgeving kunt u online een afspraak maken. Houdt u er hierbij rekening mee dat u een afspraak maakt voor één klacht per consult.

Let op! Maak in de volgende gevallen altijd telefonisch een afspraak:

  • Bij  spoed
  • Als u in quarantaine of isolatie bent
  • Bij corona-gerelateerde klachten (koorts, luchtwegklachten)

.

De opties voor het maken van online afspraken zijn wij momenteel aan het onderzoeken en uitbreiden. Hierbij meten we hoe het gaat en wat de invloed is op de spreekuurplanning. Daarnaast is het van belang dat de zelftriage veilig gebeurt. Dus dat er geen acute spoed of corona-gerelateerde zorg op het reguliere spreekuur belandt. Daarom breiden wij deze optie geleidelijk uit. Het voornemen is om het inplannen van afspraken in de toekomst grotendeels digitaal te organiseren. Heeft u naar aanleiding hiervan tips of vragen? U kunt dit kenbaar maken via maasmedics@ezorg.nl.

.


E-consult

Via de patiëntenomgeving kunt u een vraag stellen aan de huisarts, doktersassistente of praktijkondersteuner. Wij streven ernaar om uw vraag binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Geschikte onderwerpen voor een e-consult zijn bijvoorbeeld:

  • Een huidafwijking: u kunt een foto doorsturen
  • Vragen over een eerder consult, over uitslagen of over medicatie
  • Een algemene gezondheidsvraag

Een spoedeisende klacht is niet geschikt voor het e-consult.